onsdag 24 september 2008

Dimma

Snart är september också till ända. Dimman ligger tät på morgonen när jag vaknar och det är morgonkyligt när jag kommer ut till cykeln. Kanske är det dags att köpa ett cykellyse snart, för säkerhetens skull.

För några dagar sedan fick jag en påse vinteräpplen av en arbetskamrat. Knöliga, lite kantstötta och mycket väldoftande. Det känns nästan lite högtidligt att hantera dom. Lite gammeldags så där. De är plockade i hennes trädgård så dom är garanterat obesprutade.

Äpplena är egetligen inte särskillt goda att äta. Det krävs antingen att de ligger till sig ett tag eller att man gör något med dem. Därför ska jag baka äppelkaka idag och bjuda mina arbetskamrater. Sedan åker jag hem till mamma, då får jag all äppelmos jag någonsin kan behöva.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är helt otroligt vad äpplen det ligger i trädgårdar och bara blir förstörda.
Oh äpplekaka som är så gott

Eva Nygren sa...

Jag skrev en gång i en kommentar om just det Carina skriver om - alla dessa äpplen som går till spillo. Då var det någon som läst kommentaren so m skickade ett mail till mig, alltså inte svar i kommentarraden, att jag inte skulle tänka så för att äpplena ruttnar och sedan bildar de jordmån för, etc, etc. Men jag vidhåller: Visst är det synd? Äppelmos är så gott!

Anonym sa...

Att sitta under mitt päronträd är detsamma som ett självmordsförsök. Man kanske inte dör direkt, men får bulor ochhuvudvärk. Skulle fungera som ett militärt övningsområde. Kontinuelrigt bombande i flera veckor.
Päronmos någon?

Alla smutsiga detaljer sa...

Carina och Eva, borde man inte helt enkelt knacka på och fråga om man får ta hand om äpplena? Äpplen som ruttnar på en gräsmatta bränner sönder gräset och gör inte marken särskillt glad alls.
Stentorp, päron i konjak kanske. Borde komma förbi och plocka några kanske.

Sånger från nedre botten sa...

Ok, nu föll poletten ner.