lördag 8 september 2012

Sexism på läktaren - vad hände sen?

Diskussionen om hatet mot feminister fortsätter. Äntligen börjar det ta plats på ledarsidor och på större arenor. Det är viktigt för vi har skrikit länge. Jag har berättat om det från min lilla horisont. När jag skrev debattartikel tillsammans med två kvinnor och tre män om det sexistiska språkbruket inom idrotten (på läktaren) blev ramaskriet stort. Vi kvinnor fick motta hot om våld och våldtäkt och värre och våra manliga medskribenter fick veta att de hamnat i fel sällskap!

När vi skrev om kvinnohatet på fotbollsarenor blev det också väldigt jobbigt för de som försökt vara politiskt korrekta mellan skål och vägg. Männen som aldrig sa hora du vet. De skulle nämligen plötsligt ta ställning. Lösningen blev att viska "ni har rätt i sak" men samtidigt med kraft och pondus ta avstånd från det vi sa eftersom vi  skrivit i den tidning de kallar Aftonhoran, i normalt språkbruk Aftonbladet. Vi skulle ta det internt sa dom. Inte bjussa tidningen på klick. Istället skulle vi prata med varandra och ändra inifrån.

Har du hört något om det?

Jag har inte sett eller hört något men jag kan ju ha missat.

Vad som däremot har hänt är att det tydligen är fritt fram att läsa Aftonbladet igen. Det länkas i parti och minut. De politiskt korrekta unga männen som tyckte vi använde fel forum tycker man ska läsa en krönika av Niva eller en artikel om Zengin eller en hyllning till Kennedy. Det gör jag gärna. Niva håller alltid hög kvalitet. Zengin är en kul typ och Kennedy - ja, det behöver vi inte orda om.

Men, eftersom det nu är okej med Aftonbladet igen tycker jag att du ska klicka här!

1 kommentar:

Anonym sa...

Varför skulle inte män kalla feministiska kvinnor för hora, slyna, fitta och att de borde våldtas när feministiska kvinnor kallar män för pedofiler, torskar, förtryckare och att de borde massutrotas?