måndag 15 augusti 2011

Goda gärningar

Förra veckan fick jag en del gjort. Jag tipsade en förtvivlad kamrat om hur han skulle få tag på biljetter till en konstert. Såg till att en ung tjej fick tag på studentboende i Luleå. Kanske fixade så att en annan tjej hittade boende för sin praktikperiod i Kiruna av bara farten.

Skickade en överbliven dator till en liten tjej på 10 år som blivit blåst på nätet. Hämtade en bortskänkesbyrå och köpte en begagnad soffa. Snackade jag med en ung man som inte lyckats så bra som han ville på SM-tävlingarna och fick hans haka över ytan. Tipsade en kompis om bästa reacykeln.

Jobbade lite ideellt i den lokala idrottsföreningen och pratade med grannarna om att vi måste fixa en dörröppnare så att dom rullatorbehövande kan ta sig in och ut utan att behöva vänta på att någon ska komma och hålla upp dörren.

Det må låta som små saker men man mår bra av att göra goda gärningar. Ta varje tillfälle i akt.

3 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Det fattas bara att du hjälpt någon gammal dam eller herre över gatan så hade det varit fulländat. :-)
Nej, jag bara skojar (som så ofta). Visst ska man hjälpa sina medmänniskor, det mår alla bättre av. Bara fler kunde inse det.
Jag har varit snäll mot mig själv i dag och skaffat mig en biljett till Specials i Köpenhamn den 17 september.

Eva Nygren sa...

Det låter som en bra vecka. Kanske också någon gång bra att "räkna efter" det goda man gör. Ibland blir det liksom bara självklart (precis som det dåliga, då).

Alla smutsiga detaljer sa...

Jah, jag tror man blir ännu bättre om man är snäll mot sig själv ibland också så kudos!
Eva, ja man måste göra det ibland. Vi är duktiga både på att räkna egna och tyvärr också påpeka dåliga saker för varandra så det väger upp lite.