onsdag 30 mars 2011

Full sysselsättning, eller?

Jag är ju som du vet ingen ekonom. Men, jag vet att full sysselsättning är bra för människor och jag trodde verkligen att jobb för alla var bra för ekonomin. Det är vad jag blivit itutad och vad jag lärt mig av min barndoms socialdemokratiska finansminstrar.


Döm då om min besvikelse när jag hör sossarnas nye ekonomiske talesman Tommy Waidelich snurra in sig i begrepp om inflationsbekämpning kontra full sysselsättning Alltså, Tommy W säger i sr-intervjun att full sysselsättning är en oerhört viktig fråga men att inflationsmålet ska upprätthållas med hjälp av "jämnviktsarbetslöhet".


Är det någon mer än jag som blir förvirrad?


En socialdemokratisk ekonomisk talesperson som "hyllar" jämnviktsarbetslöhet. Aldrig trodde jag att jag skulle få höra.... Men, detta är den nya sköna världen. En sosse som vill stå på på bägge planhalvorna har vi förvisso sett förut. I teorin låter det ju fint att investera oss ur arbetslöshetskrisen samtidigt som vi håller inflationen nere. Men oj, jag kan inte vänta på att få veta hur du ska lösa det här, Tommy.

Inga kommentarer: