måndag 14 mars 2011

Gick ni på den?

Lyssnade på ekot i morse. Beatrice Ask berättade för svenska folket att det kommer att kosta 150 miljoner att skjuta upp datalagringsdirektivet. Förra veckan kostade det 100 miljoner. Där kan man snacka om inflation. Att införa datalagring kommer att kosta si så där 700 miljoner men det säger hon inget om.

Bea säger däremot att hon sett till att det bara är svenska myndigheter som ska få ut uppgifter som lagras. Jaha, what´s new? Ingenting. Det finns väl inga svenska lagstiftningar som ger utländska myndigheter rätt att gå in i svenska register och begära ut uppgifter? Om polis i andra länder vill ha sådan information så måste dom gå till svensk åklagare och fråga efter den.
Det kommer dom så klart att kunna göra i detta fallet också.

Vad som är än mer förvånande är att regeringen påstår att man de facto kommer att förbjuda svenska nätleverantörer att lagra information i andra länder genom att man ställer krav på sekretess. Jag undrar om man hört talas om det så kallade molnet? Jag undrar om svenska nätleverantörer känner till att dom inte längre får bedriva internationell verksamhet. Jag undrar också hur dom ska upprätthålla detta "förbud" som inte existerar utan antagligen är en anka. Ingen som vet - ingen som vet!

Att Beatrice försöker "förhandla" med Sverigedemokraterna i radion är uppenbart, men hon gör det genom att försöka föra dom bakom ljuset...

Många frågor återstår och på onsdag är det omröstning i riksdagen. Kära riksdagsledamöter, har ni koll på läget undrar jag?

1 kommentar:

Alf sa...

Bra Marielle. Nu får vi alla kämpa på!