tisdag 8 mars 2011

Feminist? Varför inte?

Jag vet att du vet att det är kvinnor som drabbas mest i krig. Jag vet att du vet att det är män som startar dessa krig. Jag vet att du vet att klimatförändringarna i första hand betalas av kvinnor i form av svält och katastrofer. Jag vet att du vet att det är män som står för den största delen av utsläppen.

Jag vet att du vet att kvinnor våldtas av män. Jag vet att du vet att kvinnor dör av misshandel och att det är män som står för dessa brott. Jag vet att du vet att dom kvinnor som dör av olagliga aborter gör det för att män beslutat att det ska vara så. Jag vet att vi lever i en värld där kvinnors liv de facto har ett lägre värde än mäns liv.

Jag vet att du menar väl när du säger "jag önskar världen vore jämställd så att vi kunde avskaffa kvinnodagen". Men jag håller inte med. Jag önskar att världen vore jämställd så att vi verkligen kunde fira kvinnodagen. Det förutsätter att du tar på dig feministglasögonen så att vi kan göra något åt eländet. Det skulle gynna både kvinnor och män.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Så sant.

Anonym sa...

I min värld är kvinnor och män lika mycket värda. I mitt liv och yrkesroll behandlar jag män och kvinnor lika. Lika lön för lika arbete oavsett kön. Jag vet att det inte fungerar så i samhället. Hur f-n kan någon motivera att behandla män och kvinnor olika.Ibland känns det som att slåss mot väderkvarnar.