måndag 28 september 2009

Mona for president

I Sverige är det idag 355 dagar till valet. Reinfeldt vill gärna få det kommande valet att bli ett "förtroende-val". Det vill säga ett val om personer. Varför är media just nu fulla av undersökningar om partiledarförtroende? Hm, återigen är jag inte konspiratoriskt lagd men visst tar det fokus från politiken. Sossarna späder på. Man ifrågasätter Sahlin internt. Man duckar och krumbuktar och låter det hela handla om person.

Såhär, jag tror att Mona blir en utmärkt statsminister. Hon är klok, erfaren, medveten, samarbetsvillig och inte minst kvinna. Hon har duktiga medarbetare och hon har två samarbetspartier som balanserar fram en bra politik. Mona har internationella kontakter, hon har varit minister i många år. Hon kan tala, hon kan peka med hela handen och hon kan kompromissa.

Det är ingen tvekan om att Mona kommer att klara jobbet så kan vi sluta snacka om det och börja fokusera på politiken. När du spelar med i "förtala-Mona-spelet" så spelar du borgarna rakt i händerna. Ingen kvinna är en ö, vi kommer att fixa det tillsammans!

3 kommentarer:

Åsa H sa...

Du har så rätt Marielle! Borgarna är SÅÅ lyckliga över att dom heöa tiden lyckas sänka Mona inför sina egna.

Det är dags för en kvinnlig statsminister och det är dags att byta ut den nuvarande högerregeringen!

Cliff Hanger sa...

Ja, du har förstås helt rätt. Det blir mer och mer fokus på person i stället för politik och ideologi i medierapporteringen. Tyvärr var det detta som fällde vänsterblocket i förra valet och det är också största hotet i nästa val.

Alla smutsiga detaljer sa...

Ok Cliff - antar att jag får säga Busted nu :-)