torsdag 3 september 2009

Mitt råd till Lars Lagerbäck

Sportjournalister måste vara världens mest negativistiska yrkesgrupp. Det verkar liksom gå ut på att hitta extra svårigheter att ta sig över. Som om det inte vore svårt nog att hoppa 2.30 rakt upp i luften med sju stegs ansats så måste journalisterna liksom hitta ytterligare svårigheter att ta sig över. Han är för kort, om man ser det rent statistiskt. Aldrig har någon lyckats med så snäv kurva. Han tränar fel, är för lång, tjock, smal och gud vet vad.

När det gäller lagidrotter kan man bli ännu mer tokig. Där finns så många fler parametrar att plocka fram. Det är breddgrader och historia kors och tvärs. Jag tycker ofta det är ganska underhållande som den sportnörd jag är men idag gick det nästan över gränsen i SvD. Där vrålar sporten ut den förlust vi har att vänta oss mot Ungern i VM-kvalmatchen. Det är nämligen så att Sverige inte har gjort ett enda mål på bortaplan mot ett lag som har holländsk förbundskapten under Lars Lagerbäcks tid.

Mitt enkla råd till förbundskaptenen är strunt i det. Eller för all del, ta till dig delen om att ingjuta glädje i laget och det är inte så svårt. Släpp nu fram dom där frejdiga ungdomarna som var så glada i U21 VM att dom nästan tog sig hela vägen. Du har ju flera stycken i truppen, det är bra men låt dom få speltid också så är halva slaget vunnet.

3 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Är man sportkommentator/krönikör kan man komma undan med i stort sett vad som helst. Mats Olsson beskrev i en krönika 2002 OS-matchen mellan Sverige och Vitryssland som en ren expeditionsaffär. Sedan vet vi hur det gick och Expressen målade ut det förlorande svenska landslaget som "Landsförrädare".
Min respekt för den överskattade Mats Olsson sjönk där och har nog inte hämtat sig än. Hans krönikor bör läsas med stor försiktighet.

Cliff Hanger sa...

U21-ungdomarna var härliga i EM. Men mot Finland var de som fick chansen inte så bra.

Cliff Hanger sa...

Det var ju en extremt sökt parameter att leta upp det där med holländsk förbundskapten. Ska inte någon ta upp parametern vilken sorts gräs vi spelar bäst på också? Eller vilket företag som tillverkat matchbollen?