måndag 3 augusti 2009

Välkommen till verkligheten

Eller föresten, det är bara en liten del av ljuset han sett, folkpartiledaren Jan Björklund. När han i helgen krävde mer resurser till kommunerna och dessutom fler utbildningsplatser på komvux och högskolor ansluter han sig till den kör av röster från röd-gröna sidan som krävt just detta under lång tid nu. Jag vet inte om man ska vara glad eller ledsen för hans plötsliga uppvaknande?

Det är ju ganska uppenbart att när folk blir utförsäkrade från sjukförsäkringen och inte får a-kassa så blir det det yttersta skyddsnätet som får ta smällen. Detta innebär i sin tur besparingar i kommunerna och vilka är det som drabbas i första hand? Jo, givetvis är det de som har minst, både i resurser och motstånd att bjuda. Barnen och ungdomar som behöver samhällets stöd och inte minst dom med särskilda behov av olika slag.

Så, i det perspektivet är det ju bra - för barnens skull att han kommit till insikt. Men risken är ju att folk igen går på deras floskler. Vi fortsätter att tömma reserver och pytsar pengar över dom som redan har. Ska det fortsätta en mandatperiod till så har vi inget kvar - inget!

4 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Hans kamrater i Alliansen verkade inte så glada över hans utspel.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag har inte sett en enda kommentar från Alliansen, var har du sett det? För övrigt, är dom kamrater i högerfalangen?

Jah Hollis sa...

Jag hörde det på radion (med ett halvt öra).
Och dom som är det nya arbetarpartiet måste väl i alla fall vara kamrater med varandra. Kamrat ordföranden Reinfeldt.

Alla smutsiga detaljer sa...

Det har du i och för sig rätt i...kamrat Reinfeldt men nja - det ligger inte helt rätt i munnen :-/