onsdag 5 augusti 2009

Roadtrip

Idag har jag varit på roadtrip med fru Slow. Vi startade redan på förmiddagen och tog oss i hyfsad takt söderut. Strax efter Södertälje tog det stopp och bilarna tornade upp sig i en lång kö. Men vi svängde smidigt av E4 och gav oss ut på en mindre led. Denna tog oss i makligare takt fram mot första målet - Saltå kvarn.

Du vet ju att jag gillar att baka och det ska jag säga dig att det är skillnad på mjöl och mjöl. Med mig hem från kvarnen fick jag 10 kg vetemjöl special och dessutom grovt rågmjöl, rågflingor och lite annat. Det blev en liten minifika på kvarnen också. Hemgjord glass med väldigt mycket för mycket socker!

Efter en liten tur i Antroposofland (där tomaterna kostade 70 kr kilot) tog vi oss till Slagsta och över till Ekerö. Det är egentligen skandal att jag varit så lite på Ekerö som är en finfin oas i Stockholm. Väl där så vidtog ett letande efter gårdsbutiker. Det första stoppet blev Rosenhill. Rosenhill skulle kunna vara ett underbart ställe om man bara städade upp lite. Det ligger skräp överallt och det tar ner intrycket. Dessutom hade de ingenting i självplocksväg vilket ju var vårt egentliga mål. Så kan det gå. Vad som däremot tog upp intrycket var den goda soppan med varmt bröd till som blev vår lunch.

Från Rosenhill snurrade vi vidare på ön. Vi gjorde ett tappert försök att ringa herr Slow för lite internet-guidning till en gårdsbutik eller så men det lyckades inte. Skam den som ger sig. Tillslut stannade vi och frågade på en handelsträdgård, "kör till Anita" sa hon, "Anita har alltid öppet"!

Sagt och gjort, tillslut hittade vi Anitas lilla bod efter ett antal kringelkrokar på baksidan av en liten lada. Anita själv pekade oss dit men det var självbetjäning som gällde. Jag fick med mig 1 kg potatis, 1 kg rödbetor (minst), 1 knippe gul lök, 1 knippe röd lök, sockerärtor, 1 kg tomater och slutligen en halv liter hallon - allt för 125 kronor. Som hittat - jag lade 200 i en plastburk och fick plocka åt mig en massa enkronor i växel. Det var en riktigt bra affär. Var Anitas butik ligger lite mer specifikt tänker jag behålla för mig själv!

Nästa tur går hit.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nästan bättre än att bli bjuden till goda grannar....

Jah Hollis sa...

Det bor en liten eko-hippie i oss alla.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jepp, så är det! Verkligen!