torsdag 13 augusti 2009

Otrogna män

Det är tydligt att män inte är att lita på, i synnerhet inte när det gäller politik. Svängningarna mellan de ytterst manligt dominerade partierna SD, KD och PP är tydliga i dagens opinionsundersökning. När Sverigedemokraterna får högre siffror än någonsin samtidigt som Kristdemokraterna ligger riktigt risigt till i förhållande till riksdagsspärren förstärker det bilden av Kristdemokraterna som ett extremistiskt parti. Det är framför allt mellan intoleranta partier som strömmarna verkar gå.

Piratpartiets ledare säger i radio att man kan tänka sig diskutera framtida makt med Sverigedemokraterna. Visserligen lägger han till att han håller det för osannolikt att SD ställer upp på PPs krav men det brukar dom som öppnar den dörren säga.

Nej, jag tror att det bara är att kavla upp ärmarna och visa på ett alternativ. Det måste göras både genom ord och handling. Våga vägra intolerans - det lönar sig att säga ifrån!

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Det är svagt att inte rakt av kunna ta avstånd från Sverigedemokraterna och ett eventuellt samarbete med dom. PP är fortfarande den berömda grisen i säcken.

Mikael K sa...

Kopplingen till KD är så självklar att jag själv missat den. Tack.