torsdag 31 juli 2008

Facebook - svaret på alla frågor

Jo då, jag har ett facebook-konto. Jag gillar det för jag ha fått kontakt med människor som jag inte sett på länge. Det är ett kul sätt att hålla koll och kontakt. Igår, till exempel träffade jag några vänner som var i Stockholm på besök. De bor annars i NewYork och var bara här i tre dagar. För att förenkla livet bjöd de in alla kompisar som hade lust att träffa deras nya små barn till fika på Rosendal. All försnack sköttes via fejan. Enkelt.

Nu har jag blivit inbjuden till en ny grupp. "Håll SD utanför riksdagen 2010-gruppen" eller något sådant. Jag ska inte bli medlem! Inte för att jag inte sympatiserar med syftet men jag tror inte alls på metoden. En grupp på fejan gör ingen skillnad. Jag är med i All hail to David Bowie, Singel malt, Liverpool-fans, Bajen-fans och en del annat men det beror på att dessa grupper säger mig något och säger något om mig, det är en annan sak. (Jag kastar heller inte kuddar och jag är inte med i något vampyrkrig).

Det finns en annan grupp som jag tror stenhårt på. Den gruppen kräver handling och det gillar jag. Gruppen heter "Jag lovar att aldrig mer hålla tyst när någon säger något rasistiskt". Det är inte alltid lätt att leva som man lär men ska vi slippa SD i riksdagen 2010 så tror jag att denna metod är mest verksam. Välkommen i kampen!

6 kommentarer:

Anonym sa...

När skulle Sverigedemokratenra ha yttrat något "rasistiskt"? Känner du till begreppet kulturnationalism? Vad tycker du själv om Sveriges invandringspolitik?

Jah Hollis sa...

Tobias Lindgren verkar inte veta vad som händer inom hans eget parti.
Eller så bara blånekar han till det:

blt.se/opinion/ledare/
sd-legitimerar-rasistiska-organisationer(744538).gm

www.tunstrom.nu/?p=191

Jag antar att det är detta han drömmer om:
www.sub.su.se/national/tnat4.htm

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag hänvisar till Jahs inlägg och mina egna erfarenheter av SDs företrädare. Det var dock inte poängen med det ursprungliga inlägget. Oavsett om man är öppet rasistiska inom SD så tror jag att världen blir bättre om man säger ifrån när någon säger något rasistiskt och jag tror också världen blir sämre med SD i riksdagen.

Jah Hollis sa...

Jag hade tänkt kommentera något helt annat, men så hann TL före och jag tycker inte det han skriver kan lämnas okommenterat i det här läget. Kan han inte svaret på sin första fråga är han ännu mer okunnig än jag trodde.

Anonym sa...

Jah Hollis: Jag tillhör inte sd, så sådant undanbedes. Däremot vet jag troligen mycket mer om partiet än du. Vad gäller det första nöjer jag mig med att hänvisa till Richard Jomshofs blogg. Det där "avslöjandet" var det löjligaste jag har sett, förresten. Vad gäller det andra kan du ju läsa min kommentar på samma blogg. Det har väckts ett uteslutningsärende mot Älgemalm. Men det var inte hans egna ord utan han kopierade det. Varför kan man endast spekulera i.

Sedan åsyftade jag sd som parti, inte enskilda personer. Visst har det funnits olämpliga företrädare inom sd - liksom inom alla partier (vem glömmer exempelvis Anna Sjödin eller valstugereportaget 2002?) - men jag syftade på sd som parti.

Alla smutsiga detaljer: "Jag hänvisar till Jahs inlägg och mina egna erfarenheter av SDs företrädare." Som synes innehåller vänsterextremisten Jah Hollis inlägg lögner och halvsanningar. Vilka egna erfarenheter skulle det vara?

"Oavsett om man är öppet rasistiska inom SD så tror jag att världen blir bättre om man säger ifrån när någon säger något rasistiskt och jag tror också världen blir sämre med SD i riksdagen." Sd är varken "öppet" eller "stängt" "rasistiskt". Ingen extremism tolereras inom partiet, och det visar inte minst historien. Om du tycker att "världen skulle bli sämre" med sd i riksdagen visar det bara att du inte har någon aning om de problem som sd vill lösa.

Jah Hollis: "Kan han inte svaret på sin första fråga är han ännu mer okunnig än jag trodde." Det kommer från rätt person, ser jag.

Alla smutsiga detaljer sa...

Tobias, schas!