tisdag 1 juli 2008

Vad va´ det jag sa´och en konsert

Två nyheter klistrar sig fast idag också. Självklart till att börja med bussförarstrejken. Bussförarna strejkar för att få rätt till 11 timmars dygnsvila - alltså att slippa vara på jobbet mer än 13 timmar per dygn. För att slippa osäkra anställningar - rätt till heltid och fast anställning. Och slutligen FÖR ATT FÅ SAMMA LÖN SOM KOMMUNALT ANSTÄLLDA.

Vänta nu, var det inte någon som sa´ att om man har mer konkurrens blir det bättre för alla? Eller, det kanske bara gäller anställda inom vården för där är dom ju jätteglada för sämre arbetstider, sämre bemanning och timanställningar!

Det där med bättre arbetsvillkor av konkurrens gäller inte folket "på golvet", möjligtvis kan det gynna oss tjänstemän.

Den andra nyheten handlar just om vården och det så kallade vårdval Stockholm. Första utvärderingen har kommit fram till att friska personer i innerstaden gynnas på bekostnad av sjuka i förorten. Nä hä? Är det sant. Eller, vad va´ det jag sa´?

Så till något helt annat.

Igår var jag på Mosebacke för att kolla på bandet som äntligen ska breaka. Herregud, nu har de mycket musikaliska grabbarna hållit på i så många år och i så många konstellationer att det är dags. Lyssnade in bandet på myspace och tyckte att det lät så där. Live var det faktiskt mycket roligare.

Abbes fina röst och poserande som lätt kunde göra honom till både flick- och pojkidol. Tillsammans med Davves röj skulle det kunna gå. Men pojkar, känner ni flåset i nacken? Bakom mig på haket stod några grabbar i TIDIGA 20:års åldern och snackade. "Seriöst, vi är mycket tightare än dom". "Visst, vi spelar ut dom vilken dag som helst i veckan".

Välkomna till mellanåldern grabbar...

Inga kommentarer: