onsdag 30 juli 2008

USB-helvetet

När jag läste EG-rätt på univeritetet fick vi till uppgift att söka reda på bananböjsdirektivet. Självklart trodde vi alla att det var en myt, något så knasigt kan väl inte vara möjligt. Men jo då, det är sant. Bananböjsdirektivet existerar och tror du mig inte kan du kolla här när du läst klart.

Okej, allt gott och väl. Jag lärde mig söka i EU:s databaser och nu vet jag att vi EU-medborgare slipper oroa oss över att vi får dåligt böjda bananer i affären.

Nu är min stilla undran, när är det dags att göra nåt år USB-eländet? Du vet vad jag menar, varenda apparat har en egen standard. Seriöst, i hallen har jag en jättebytta med sladdar och många av dem borde nog åkt ut i soporna för länge sedan. Vi är tre personer i vårt husåll. Alla har datorer, kameror, mp3:er, mobiler etc. Du kan ju föreställa dig!

En ljuspunkt var när jag köpte kamera och den faktiskt hade samma anslutning som min mobil/mp3. Hurra för Nokia och Nikon! Om nu EU inte lyckas med att standarlisera USB-helvetet kanske det är dags att använda konsumentmakt och bara köpa elektriska apparater med "rätt" USB-anslutning - vilken det nu är?

6 kommentarer:

Bengavoice sa...

Det där med Nokia och Nikon är antagligen ett olycksfall i arbetet. Olika varianter av kontakter, minneskort, batterier och andra tillbehör som skulle kunna standardiseras ingår i den stora konspirationen mot oss konsumenter.

Alla smutsiga detaljer sa...

Så är det säkert men faktum är att jag under dagen igår upptäckte att även USBn till DONGELN är samma som Nikon och Nokia. Kanske, kanske går vi ändå en ljusare tid till mötes...

Bengavoice sa...

Dongel är ett trevligt ord. Det påminner om något...

Alla smutsiga detaljer sa...

Just det, nåt ställe på Irland va??

Jah Hollis sa...

Dingle är en halvö på Irlands västkust, mycket populärt resmål:
www.dingle-peninsula.ie/

Till min förvåning upptäckte jag att vi har ett Dingle i Sverige också:
sv.wikipedia.org/wiki/Dingle

Alla smutsiga detaljer sa...

Jo, jag vet ju det. Ett favvoställe faktiskt. Fortsätter man längst ut på halv-ön kommer man till den Svarta ön, förlagan till ön med samma namn i Tintin böckerna.