söndag 13 juli 2008

Politik, näringsliv och lite hedersvåld

Efter några dagars feelgoodbloggande får det bli lite hardcore-politik igen.

Igår slutade Almedalsveckan. Det kan konstateras att det som vanligt blev väldigt lite sagt. Lustigt egentligen för när man är där tror man att allt snurrar kring de otroligt genomtänkta budskap man tänkt ut. Spindoktorer jobbar för "ALMEDALSUTSPELET" som ska vända allt. Politikerna medietränas i hemlighet och när det "läcker" ut blir alla förvånade. Vad som tar hem årets pris för sämsta utspel måste ändå bli den så kallade alliansens återkomst. Kan någon förklara vad som hände där egentligen? Det var alltså det där med sänkning av bolagsskatten som vi väntade på???

Vad som sedan händer i s-mp-v diskussionen tål väl att funderas över. Jag är i alla fall glad att det fortfarande kommer att finnas fler än två "partier" att välja på nästa val.

Så har ytterligare en festival avslutats. Båstadsveckan är till ända. Tur det för småtjejer och näringslivstoppar som antagligen behöver en vecka eller två på rehab efter att ha jobbat hårt i en vecka. Snubbarna har förhandlat på dagarna och snortat kokain och sprutat champange på nätterna. Vad småtjejerna gjort på dagarna framgår inte men att det deltagit i champangegaloppen på nätterna verkar klart.

När jag tänker på dessa näringslivsgubbar och småtjejer glider tanken av någon anledning över på respekt och heder. Därifrån är inte steget långt till så kallat hedersvåld. Idag finns en viktig artikel om hedersvåld i expressen. Det är som du vet inte så ofta jag plussar för expressen men om du ska läsa en artikel i den tidningen i år ska det kanske vara denna. Som du vet utövar svenska män inte hedersvåld men nog fan slår de ihjäl kvinnor som de lever tillsammans med ändå.

Inga kommentarer: