onsdag 16 juli 2008

Asfaltsbarn

Idag börjar Östersjöfestivalen i Karlshamn med Magnus Uggla. När jag var tonåring hade vi Rockslagsfestivaler med Siouxsie and the Banshees, Unter den Linden och Exploited. Det går utför. Idag lämnar vi dock Sveriges trädgård och drar norrut. Vi gör det till tonerna av en verklig asfaltslåt. Njut av Lupe Fiasco, var så god:

7 kommentarer:

Swimsuit Issue sa...

Ja i detta fall var det helt klart bättre förr. Magnus Uggla...*ryser*

Jah Hollis sa...

Jag var i Karlshamn det året Simple Minds var huvudnumret. Kommer ihåg att vi var ute på stan tidigare på dagen och (med största säkerhet) tog en bira. Då kom Charlie Burchill och någon till ur bandet och slog sig ner vid bordet bredvid. Dom såg lite fånigt brittiska ut i vita shorts bland alla rockers och punkare som var där.
Minns du vad det var mer för artister det året?

Alla smutsiga detaljer sa...

Pastey, jepp vi är helt eniga och på tal om att det var bättre förr:
Jah, jag var självklart också där. Tror det var 82 Simple minds spelade men vilka som spelade i övrigt... Nej, det är lite suddigt där. Åren och konserterna flyter liksom ihop men många band passerade under åren. Rockslaget var väl bland de första att ha just mixade festivaler med typ Overdrive, Dag Vag typ Simple Minds på samma tillställnig.
Jag har tidigare googlat lite på Rockslaget och det är otroligt vad lite som finns om denna fantastiska epok. Herregud, det var ju där jag lärde mig allt.

Jah Hollis sa...

Det var i juli 1982 och det lär till och med finnas en bootleg-cd med Simple Minds spelning.
Kanske var Snoret rinner eller Svea svin med också? :-)

Alla smutsiga detaljer sa...

Jo Jah, det är inte helt otroligt att dom banden fanns i uppställningen. Allt kanske ändå inte var bättre förr.
Jag har också förstått att det finns en bootleg från konserten. Det finns andra också. Någon Ebba och säkert andra. Men som sagt, det saknas verkligen dokumentation.

Ilona sa...

sen kommentar men jag googlade på Exploited och Rockslaget, då hamnade jag här. Jag var där 1982 och kommer ihåg Simple Minds, Exploited och Nyx Negativ.

Underbart bra och häftig blandning av musik.

Stefan Andersson sa...

Och kalle Bollträ, Tigers of Pantang, Survivor. Jag har T-tröjan kvar + en knapp att sätta på den.
Körde moppe dit från Norje Boke camping. Där Swden Rock är idag, tyvärr aldrig gästat det.