fredag 15 februari 2013

Gubbar och härskartekniker

Igår var jag på ett så kallat samtal på en myndighet av dem alla. Samtalet hade hade tre inbjudna talare på schemat. En ambassadör (man), en läkare (man) och en sjuksköterska (kvinna). Alla tre med ungefär lika lång erfarenhet av ämnet som skulle avhandlas. Tre powerpoints med siffror och statistik. Vi är väl ca 25 övriga runt bordet.

Först ut var herr ambassadören. Han kan frågan men är också så klart politiker. Han babblar på på sin svengelska. Sedan talar läkaren som är engelsman vilket i alla fall innebär honung för örat. Tillslut är det dags för tredje talaren, dvs sjuksköterskan. Hon var den i panelen som kanske var mest kontroversiell och därmed mest intressant. Det är då det händer. Herr ambassadören vänder sig till sin kollega, herr doktorn och börjar prata. Högt och tydligt. De skrattar och pratar och folk slänger arga blickar som rinner av.

Hur kan man vara så full av sig själv att man inte märker vad men gör? Hur kommer det sig att en person 2013, en person som dessutom är välutbildad och världsvan, inte förstår någonting av härskartekniker? Det är för mig en gåta. Det är helt omöjligt att förstå!

2 kommentarer:

Erin Winslow aka Itsbugart sa...

Men varför tror du att han INTE förståd att han var oförskämd? Det låter avsiktlig tycker jag.

Alla smutsiga detaljer sa...

Ja, det är en poäng - jag kan så klart inte veta men känslan var att när han var klar så var i hans huvud seminariet klart typ.