onsdag 27 februari 2013

På kurs

Är på kurs idag, på FN-förbundets B-kurs i mänskliga rättigheter. Det är spännande kul framför allt för att en träffar en massa människor som på olika sätt brinner för mänskliga rättigheter. Det är mannen som blev upprörd över att tre personer med somaliskt ursprung fick sina tillgångar frysta när alla var terrorister för ett antal år sedan. Det är kvinnan som engagerat sig mot könsstympning. En annan kvinna jobbar på Hennes och Mauritz och ytterligare någon på en bank. En man är upprörd över att internet övervakas och en ung tjej ska rädda världen.

Två frågor är i fokus idag. Flickors rättigheter och romers rättigheter. Det är viktiga frågor och lyfter många stora saker. Det handlar om både inomlands och utomlands. Det handlar om hur man talar om saker och ting och det handlar om vad som sätts i första rummet.

Det handlar om engagemang, kunskap, modet att se problem och viljan att göra något åt dem. Klart man blir lite glad när man stöter på så många olika människor som faktiskt är beredd att göra det.

Inga kommentarer: