måndag 17 oktober 2011

Sanktionerad rasism?

Ilmar Reepalu lägger förslag som är rasistiska. Han presenterar dom med en rastistisk retorik. Villkorat medborgarskap som metod för att minska brottslighet är ju inte bara osmakligt utan också sjukt korkat. "Mmmen jag vill ju bara att folk ska få medborgarskap fortare och enklare...." Säger han med darr på rösten. "Jag har pratat med invandrare som håller med mig..."

Alltså, vilket dravel.

Det är inte etnicitet som gör folk kriminella. Dom som "etablerar kriminell verksamhet" i Sverige bryr sig väl inte om medborgarskap. Det finns alltid någon i utkanten som tvingas gå de ärenden som behövs. Om han eller hon är blond eller brunett har ingen betydelse.

Ta den människohandel som avslöjats med några dagar mellanrum. De asfaltsläggare som levt under slavliknande förhållanden. Det är svennar som gjort brottsligheten möjlig. Det är du och jag som vill gå på krogen så billigt så möjligt så att svartspriten måste flöda. Det är Nisse Hult som skryter med att han köpt två liter vodka för en hundring.

Hur som helst, det var inte min poäng. Ilmar Reepalu är sossarnas högste företrädare i Malmö. Sveriges tredje största stad. Alla ni som igår tvådde era händer efter Agenda, vad gör ni idag? Om han sitter kvar lär det smitta och smutsa ner.

Hur ska ni ha det?

5 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Det är lätt att sitta på avstånd och vara sarkastisk och släta över problemen.
Fråga dom på Seved vad de tycker att man ska göra åt problemen. Om de vågar svara.
http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1556112/Drommen-har-forvandlats-till-en-mardrom.html

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag är inte sarkastisk, jag är helt allvarlig. Reepalus "lösning" är helt meningslös och snarare kontraproduktiv.

Jah Hollis sa...

Jag menade med det här med ”Nisse Hult” och svartspriten. Detta handlar om folk som skjuter ihjäl varandra och terroriserar människor i de offentliga miljöer som tillhör oss alla. Jag kan förstå att det uppstår en viss desperation när det gäller att hitta lösningar. Och det är många som får sitta emellan medan vi väntar på att problemen ska lösas. Dessutom hämtar ju SD fler nya poäng ju längre det får pågå.
Grattis till Bajens vinst för övrigt!

Alla smutsiga detaljer sa...

Och jag menar att i den organiserade brottsligheten ingår köp av svartsprit och för att inte tala om cigaretter. Människor som håller på med detta går dit pengarna finns det vill säga det är Nisse Hult som underhåller den organiserade brottsligheten. Skjutningarna är antagligen i grunden ett symptom på detta likaså.

Tack, det behövdes :)

Anonym sa...

I huvudet på en vardagsrumsrasist

http://bit.ly/mPV6qo