söndag 2 oktober 2011

New York-dags

Sitter och läser guideböcker och försöker planera lite inför vår kommande New York-resa. Om drygt tre veckor åker jag och döttrarna nämligen till den stora staden i väster. Vi ska besöka monument och shoppa tills våra fötter blöder. Det är ju inte gratis att åka så det gäller att planera lite.

Kollar runt på priser och möjligheter att spara en slant. Retar mig på att jag inte hade pengar att köpa tillräckligt mycket dollar för några veckor sedan. Inser att att jag hade tjänat 2000 kronor på boendekostnaden om jag växlat då. Inser att dom som har mycket pengar lätt kan tjäna sig en slant på valutkurser.

Nåja, några slantar hit eller dit. Vi får väl spara in på något annat antar jag. Det lär väl ge sig. Våra planer sträcker sig till att vi ska se dom vanligaste monumenten och platserna och så ska vi åka på utflykt till ett stort outletcenter en bit utanför stan. Det innebär att vi också får se omgivningarna lite vilket är kul. Har du några tips på vad vi ska tänka på eller vad vi absolut inte får missa. Barer och klubbar går bort för ungdomarna är för "små" men annat som du tror att vi inte tänkt på så blir jag glad.

Eller glad, det är jag ändå.

2 kommentarer:

Mikael K sa...

FN, definitivt. Och Guggenheim. Gärna någon park, t ex jättelika Prospect Park i Brooklyn med dans, boule, grillning m m (Central Park var däremot inget för mig).

Finns ett ordentligt outlet i downtown också, nära f d Twin Towers.

Pizza vid vilket hål i väggen som helst funkar.

Ilona sa...

ska man shoppa så gäller det att inte missa att alla turister får 10% rabatt på Macys. Fixa rabattkort först, shoppa sen. Inte tvärtom.