måndag 3 oktober 2011

Stockholms rusningstrafik

Åkte tunnelbana idag. Vanligtvis cyklar jag den där milen på morgonen och det går mycket fortare än att åka kollektivt. Idag ska jag dock på fotboll efter jobbet och det känns lite mörkt och kallt att cykla hem sent om natten. För närvarande går inte min tunnelbana hela vägen fram till centralen. Det beror inte på förbättringar utan på att man bygger citybanan. Därför måste alla, oavsett var dom ska, byta på Fridhemsplan som är en annan mindre knutpunkt.

För att ta sig upp och vidare måste man gå i en gång ganska långt under jorden och idag var det nästan lite otäckt. Det var tvärstopp och igenkorkat av människor som försökte ta sig vidare. Väl uppe på nästa perrong så var det lika fullt. Jag kom med på det tredje tåget som rullade in på stationen men med nöd och näppe. Väl ombord ropade föraren i högtalarna "välkommen till Storstockholms rusningstrafik, det är många som vill åka med oss just nu - var god ta det lugnt".

Alltså, det måste hända något nu. Kollektivtrafiken är så underdimensionerad att man får skämmas. Undrar också hur många sjukdagar som den här katastrofen innebär. Att vi höstgnuggar oss mot varandra brukar vara illa, men i år är det värre än någonsin.

1 kommentar:

rocky sa...

och dessutom blir jag berövad på 3 chipspåsar per månad!