tisdag 6 april 2010

Kristna värderingar?

Har slarvat lite med bloggeriet. Det beror på att jag varit på resande fot, inte brist på inspiration. Det som kanske retat upp mig mest den senaste helgen är frågan kring legitimerad barnmisshandel. Om du inte såg dokument inifrån i söndags tycker jag att du ska titta i efterhand, det skulle vara väldigt intressant att höra vad du tycker.

I programmet uttalar sig en domare och försöker förklara varför hon dömt till ringa misshandel i ett ärende där barnet blivit ganska rejält åtgånget. Jo, säger hon, man kan ju inte bara läsa innantill i lagen. Man måste ju tolka och förstå principerna. VÅR LAGSTIFTNING BYGGER JU PÅ KRISTNA VÄRDERINGAR MED 1000-ÅRIGA RÖTTER.

Va? Ursäkta, vad är det för hederskultur? Varför hör man inte kyrkan protestera? "Vi är inte för barnmisshandel" borde prästerna skrika. Helt seriöst, det måste få ett slut nu! Vill vi verkligen återgå till en kultur där barn är auktoritetsbundna? Jag tror att det är farligt, med barn som växer upp i ett samhälle som kräver blind lydnad!

Och som sagt, det vore intressant att höra vad du tycker om programmet.

2 kommentarer:

Bengavoice sa...

Jag såg det. Det bringade insikt och gjorde mig förbannad. Om man begår våldsbrott mot barn är offrets ålder uppenbarligen en förmildrande omständighet.
Åldringstalibanerna som smaskade korv och tyckte att gubben som misshandlat en tolvåring var en hjålte blottade mörka avgrunder i människoskapet.
Alla måste se programmet.

Bengavoice sa...

"Hjälte" heter det väl. Men den gubben var mer "hjålte".