söndag 11 april 2010

Skilda världar

Jag har aldrig varit i Thailand och sanningen att säga har jag inte särskilt bra koll på thailändsk politik. Det jag läser i tidningen är det jag vet. Jag är så klart medveten om de enorma klasklyftorna som finns i landet, rasismen mot burmeser, utnyttjandet av kvinnor och barn och att man förstört massor av jordbruksmark för att anlägga golfbanor - men det är väl det jag vet.

Hur som helst så pågår det ju kravaller just nu. Det är i alla fall vad som står i tidningen. Dagens rapport är 19 döda och massor av skadade. Både aftonbladet och expressen redovisar ögonvittnesskildringar från svenskar på besök i landet. De beskriver kaos och rädsla.

Samtidigt har jag en bekant som befinner sig i Bangkok. Vi är vänner på facebook och han rapporterar om sin semester varje dag. Igår skrev han att han hade unnat sig två timmars massage eftersom det var så billigt och dessutom hade han hittat jeans i sin storlek trots att hans benstomme inte direkt kan jämföras med gemene thailändare. Idag skriver han i sin status om att han köpt ett antal öl och vad det nu var för 27 kronor och att det är 38 grader ute.

Jag funderar på hur man kan befinna sig i Bangkok och vara så aningslös. Är protesterna så isolerade eller måste man blunda hårt? Idag lämnar min bekante Bangkok för att ta sig söder ut till stränderna, det är nog tur det.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Och hur kan man säga sig trivas när det är 38 grader ute, varmare än normal kroppstemperatur?
Seriöst, visst gillar vi välbeställda och trygga svenskar våra billiga semestermål, oavsett rådande förhållanden där. Jag menar, inte åker vi gärna på semester där det är svindyrt?

Anonym sa...

Jag bodde hos en familj ca 4-5 mil utanför Bkk city, jag var aldrig inne i centrum på familjens inrådan.Jag såg kravallerna på tv varje dag.