måndag 19 april 2010

Nyheter och siffror

Hörde på radion idag att endast en av tre personer i Indien har tillgång till en riktig toalett samtidigt som det finns fem mobiltelefoner på tio personer i samma land. Det var så man uttryckte sig. Jag funderar på den presentationen som leder till en massa tankar.

Alltså, var annan indier har en mobil och var tredje har en toalett. När man säger så låter det annorlunda tycker jag. Sedan funderar jag på hur sjutton kan man dra några slutsatser av en jämförelse mellan mobiler och toaletter. Men, å andra sidan - hur ska det gå om vi satsar på att utveckla och sälja telefoner och struntar i att människor faktiskt dör av sanitära olägenheter?

Läste i Aftonbladet idag om alliansens nya skräcksiffror, bara tre av tio tror på högern i höst. Låter annorlunda än att "hela 70 % tror inte att alliansen kan vinna valet". Sanningen är att tre av tio tror på högern, fyra på de rödgröna och de övriga tre vet inte. Eller sanningen föresten? Det är en i raden av alla opinionsundersökningar Jag vet bara att det finns en massa jobb att göra om vi ska bli av med högern och att det finns en massa sätt att presentera nyheter.

1 kommentar:

Mikael K sa...

En nyhet var det, en klassiker är det.