fredag 30 oktober 2009

Är ni helt jävla skogstokiga?

Hör på radion att det nu är dags att börja bygga en (eller flera) nya kärnkraftsreaktorer. Va? Har ni inte fattat någonting? Jorden håller på att brinna upp och klimatkrisen förvärras dag för dag. Snart är det dags för klimatmötet i Köpenhamn och fortfarande finns det farhågor att det inte blir något nytt avtal. Vad gör vi då? Jo, vi utökar beroendet av icke förnyelsebar energi.

Man kan ju fundera på var man ska gräva upp uranet. När alla svenska kommuner utnyttjat sitt veto, då får vi ge oss ut och våldföra oss på andra länder. För att inte tala om det utbrända kärnbränslet. Vet du att man FORTFARANDE inte löst slutförvaringen. Ja, skiten ska ju grävas ner i urberget men nu oroar man sig för att kopparinkapslingen inte kommer att hålla i dom hundratusentals år som krävs.

Hur ska vi någonsin bli fria från smutsig energi? Ska denna jorden som vi ärvde kunna gå vidare till våra barn och barnbarn måste vi skärpa oss nu. Det får vara slut på tramset. Det första vi ska göra är att spara. Att göra av med mindre energi är det viktigaste målet och ska det till mer energi så får det faktiskt vara fråga om REN energi! Nu räcker det!

Inga kommentarer: