lördag 10 oktober 2009

Så var det Zlatan-dags igen

Har haft en PRAO på jobbet i två veckor. En jätteduktig 15-årig kille som gjort både det ena och det andra. Han har reserchat, skrivit en artikel, städat, varit med och fixat presskonferens, suttit i kammaren och lyssnat på debatt, fikat, lunchat, pratat strategier. Ja, han har gjort sådant som jag gör på mitt jobb helt enkelt.

Igår var sista dagen och då tog vi en långlunch. Det passade bra för det var höst-buffé i matsalen. Vi snackade om ditt och datt och jag måste säga att det är roligt att prata med tonåringar. Det finns så mycket funderingar och klurigheter. Samtidigt blir man väldigt beklämd när man pratar skola, tänk att ingenting verkar ha hänt sedan jag gick på högstadiet för (gulp) 30 år sedan. Diktaturen fortsätter och att sticka ut och ha egna tankar uppmuntras inte.

Hur som helst frågade jag grabben vad han skulle göra i helgen och det var glasklart. "I helgen har jag inte tid med något annat än landskampen". "Vadå, matchen är ju först på lördag kväll"? "Ja, men man måste ju fundera ut vad man ska ha på sig och planera och förbereda". "På söndag ska matchen analyseras och förhoppningsvis firas".

Jag avundas inte dom föräldrarna vars vardagsrum 20 tonåringar ska invadera i kväll, eller jo - kanske. I aftonbladet konstaterar man att Zlatan verkar må väldigt bra just nu, att hans skratt är så där smittande du vet. När Zlatan mår bra, då mår Sverige bra!

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Dessvärre räckte inte hans skratt, eller fina insatser på planen heller, den här gången. :-(

Alla smutsiga detaljer sa...

Fast, han är fortfarande min idol. Trist att världens bäste inte får vara med i VM...