onsdag 29 juli 2009

Vad är det vi äter?

I morse gick jag till min lokala butik för att köpa mjölk som saknades till frukosten. Min vana trogen valde jag den ekologiska mjölken som är "standardmjölk" i min butik. Med det menar jag att den icke-ekologiska mjölken är den som står på lilla hyllan och den ekologiska är den som står i den stora vagnen på golvet. Jag brukar ofta fundera på vem som faktiskt tar beslutet att välja den ickeekologiska mjölken, för i detta fallet blir det verkligen ett beslut.

Denna tanke tog mig tillbaka några veckor till mitt besök på Gotland. Där kunde man välja på ekologisk mjölk och mjölk från Gotland. Konstigt val tyckte jag. Vi pratade om det och funderade på vad skillnaden var. Tillslut fick vi veta att den ekologiska mjölken, förutom de krav som ställs när det gäller foder och sånt antar jag, hade varit på fastlandet och vänt! Va? Då blir man lite fundersam. Samma sak kunde man se när jag var i Göteborg. Där kunde jag välja på eko-mjölk eller mjölk från västkusten. Där är kanske valet lättare för mjölken inte behövt åka lika långt antar jag men jag kan ju inte vara säker.

Jag gillar att handla ekologiskt och närproducerat. Det är inte lätt när man bor i Stockholm. Eller, visst finns det en massa ekologisk men det är väldigt ont om gårdsbutiker, egenplock och liknande. Det tycker jag är tråkigt för jag vill ha sker som smakar och ger näring. Det är roligare så.

Roligt är det också med Pridefestival. Jag blir glad att se regnbågsflaggan på bussar i Stockholm och utanför Dramaten. Jag ska dit och "jobba" snart och det ska bli kul som vanligt. Kommer du ihåg denna låten?

9 kommentarer:

Bengavoice sa...

Kommer abselut ihåg den. Singeln ligger i någon dammig hög därhemma.
Men jag minns låten som en stökigt glad armkrokig allsång med bitande ironi. Nu verkade Tompa mest arg.

Jah Hollis sa...

BV: Troligtvis är det en EP som ligger i någon dammig hög.
"Bitande ironi" är för övrigt en rätt kraftig underdrift om man studerar texten:
http://www.bothways.com/both2003/gtbg.htm

Bengavoice sa...

EP var det såklart. Och ironin är inte bara bitande, utan... jag vadå?
Nån gång ska jag påstå något som är rätt, även i Jah Hollis nagelfarande ögon. Det är som för en kamel att komma genom en knappnål.

Bengavoice sa...

"Ja vadå" ska de va. "Jag" har inget med saken att göra.

Alla smutsiga detaljer sa...

Men hörrni...det var väl en bra låt ändå? jag har den på LP, och med LP:n fick man en mall så man kunde spraya knutna nävar på stan.

Unknown sa...

det var en EP, tror det var en 33-varvare som gjorde att den lät extra knastrig. Låten är grym, hela LP´n är fö mycket bra. Konstigt att det inte blev mer som va bra med TRB.
Minns väl mallen och näven på jeansjackans rygg.

Anonym sa...

Lite konstigt att Håkan blev signatur när Stentorp va i farten...
"Sing..."-Ep´n innehöll även "Martin" som va en riktig dänga.

Alla smutsiga detaljer sa...

Stentorp, aha.

Bengavoice sa...

Jag började gräva i dammhögarna, men kunde inte hitta EP:n. Nån har väl snott den.
Jag hittade dock LP:n "Power in the darkness" med varken knytnävsmall (söndermålad) eller - "Glad to be gay". Men så finns det inte heller någon "Watching the detectives" på min "My aim is true" med Elvis eller någon "Sex and drugs and rock and roll" på min "New boots and panties" med Ian Dury.
Att folk inte kan hålla fingarna i styr.