fredag 17 juli 2009

Nuet, nysset och sen

Jag måste träna på att inte stressa. Jag måste verkligen lära mig att inte måsta så mycket. När jag håller på med något så känns det som jag är på väg till något annat. Jag ska ge några exempel; i morse vaknade jag ganska sent. Jag kände att nu måste jag skynda mig så jag hinner ut och springa. Så tänkte jag till, vadå hinner - jag har väl ingen tid att passa? Så jag gav mig ut och det gick så där.

Väl hemma gjorde jag mig en fin frukost. Yoghurt med bär och knäcke med ost. Gott kaffe till det. Nå, kunde jag njuta av detta? Nej inte särskilt. Jag måste skynda mig att äta så jag hinner uppdatera hemsidan och blogga och kolla av fejan innan... Ja, innan vad? Jo, jag tänkte ge mig ut och sola lite. För en gångs skull ligga några timmar i solen, läsa en bok och njuta lite. Skynda, skynda - vadå, jag har väl ingen tid att passa? Frukosten smakade okej.

Så där är det, när jag gör något är jag på väg mot något annat. Jag måste verkligen sluta med det. Nu är det tre veckor semester kvar. Insikten har kommit efter två så kanske det finns hopp. Jag måste lära mig att leva nu och i nysset istället för i framtiden. Sluta planera, sluta stressa, sluta, sluta. Det blir aldrig bättre än nu. Nej, nu hoppar jag på cykeln och cyklar till stranden.

5 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Du får anlita en coach. Det är den nya lösningen på alla våra problem.
Eller försöka ta det lite lugnt.

Anonym sa...

Just så, typ samma här.....aj, det är inte bra.
För mig brukar Blekinge vara välgörande.

Tant-Rosa sa...

Åh, vad bra du beskriver det många känner så väl igen. Jag tänker just så, att SEN ska jag så jag måste skynda nu. Önskar dig en skön och lugn semester i nuet. :-)

Bengavoice sa...

Mitt tips från coachen är detta: Satsa mer på slöhet och selektivitet i bloggandet. Det ska vara kul, annars är det inget roligt.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jah, liksom du tror jag inte på coaching för det mesta.
Stentorp, Blekinge funkade sådär iår.
Tant Rosa, tack!
Coachen, jag tycker det är kul - när det blir tråkigt lovar jag att lägga av. Bekymret är bara att jag ständigt misslyckas med att bara göra en sak i taget.