måndag 20 juli 2009

Lev idag

Sommar innebär ofta tid och då inte minst tid att lyssna på radio. Jag gillar ju verkligen pratradio och lyssnar gärna på det mesta förutom gudstjänster och dylikt som jag tycker borde hållas i någon annan kanal än public service. Nå, just på sommaren brukar programmet "Sommar" ofta leda till eftertanke. Någon för mig okänd eller för den delen känd person pratar ostört i en och en halv timma och det blir ofta ganska bra.

I år har dock programmet Sommar varit ovanligt platt. Det har tidigare kommenterats av bloggkamrat Jah Hollis. Jag är enig med honom. Men, så igår fick jag omvärdera denna tanke. Eftersom vädret var lite halvtaskigt (underdrift) så bestämde jag mig för att städa. Min vana trogen pluggade jag in hörlurarna och satte på radion. Som sällskap fick jag P-O Enkvist som sommarvärd. Det var ett väldigt spännande program.

Vad Enkvist pratade om egentligen är svårt att redogöra för. Musiken var kanske heller inte direkt mitt förstaval men han fångade mitt intresse. Dessutom har han en förträfflig radioröst. Inte minst gillade jag hans slutsats om meningen med livet; vi ska alla dö en dag men alla andra dagar ska vi leva. Det är värt att tänka på.

5 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Jag instämmer i det hela närmast fullt och fast. Jag hörde också den gode P O, och hans Sommar var högt över det andra jag hört.
Jag tror det är hans lågmälda stil och hans tillbakalutade röstläge som gör det (han har dessutom en väldigt behaglig radioröst). Han försöker inte pracka på oss någon livssyn eller något sätt att ändra på oss så vi kan rädda oss själva och världen.
Men han får oss ändå att tänka efter en aning.
Jag har i bilen på väg till jobbet lyssnat på flera avsnitt av hans uppläsning av sin bok Ett annat liv. Och det var ofta en ren njutning:
http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=1111&artikel=2817674

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag har också hört en del av Ett annat liv och ska försöka lyssna på hela, kanske när mörkret faller i höst. Han berättar bland annat om M74 på Huddinge sjukhus. Där har jag jobbat, det var inte så roligt.

Jah Hollis sa...

Jag hörde just på en del av det från tiden på Huddinge sjukhus. Det lät ganska problemfyllt, minst sagt.

Bengavoice sa...

Om PO Enqvist bröt mot trenden var väl Sommar idag tillbaka i gamla hjulspår – djupare än någonsin – när Johan Lindeberg fick berätta för svenska folket hur fantastisk han tycker att han är och att meningen med livet är att kränga så mycket som möjligt till mänskor som inte har råd med det.

Alla smutsiga detaljer sa...

BV - eller hur! Det var verkligen sämre än sämst. Jag lät till och med dottern byta kanal frå P1 till The voice!