torsdag 4 juni 2009

Tomma tunnor

Så har då regeringen aviserat att man avser tömma en skattkista till. Redan idag är det så att man är på vippen att helt ha tömt alla reserver i socialförsäkringsstystemen. Det beror inte på finanskrisen utan helt enkelt på att inbetalningarna är mindre. Genom att sänka de sociala avgifterna som betalas in dränerar man systemen och stoppar pengarna i någon annans fickor.

Nu gör man samma sak med public service. Idag har regeringen aviserat att man tänker räkna upp anslaget med en procent (från 2-3 vilket ger 200 miljoner) men utan att höja avgifterna för oss dödliga. Det låter väl bra. Det finns pengar på det så kallade rundradiokontot men när dom är slut står vi vackert där. Jag tycker att pengarna ska användas men jag tycker inte att kontot för den sakens skull ska tömmas.

Public service är allt för viktigt för att användas som ett populistiskt slagträ och våra gemensamma tillgångar är på väg att ta slut. Det är inte ansvarsfull ekonomisk politik. Nog nu!

3 kommentarer:

Mikael K sa...

Det låter nästan som om public service helt plötsligt skulle vara överkapitaliserat. Märkligt. Och kortsiktigt.

Anonym sa...

Vi tömmer tunnor i den jättelika administrationsapparaten i Bryssel också, fast då får vi knappt nåt tillbaka. Det får vi av SVT

Alla smutsiga detaljer sa...

Public Service är inte överkapitaliserat men det finns pengar på rundradiokontot. Jag tycker man gott kan höja anslagen men inte genom att tömma reserverna, vilket regeringen gör eftersom man struntar i den vanliga uppräkningen för oss som nyttjar tjänsterna.
Stentorp, precis.