måndag 29 juni 2009

Lite Almedalenskvaller

Så kom då dottern hem från sin rockfestival men innan dess han den ömma modern ge sig av till sin festival. När jag pratade med dotter i telefon lät hon mer död än levande men det är väl så det ska vara efter en lång weekend i Borlänge. Nu är hon i alla fall hemma. Själv landade jag istället på Gotland för politikerkollo i en vecka.

När vi igår vandrade genom Visby var det med en märklig känsla. Det var tomt, sådär som jag kan tänka mig att det är en vanlig försommardag i Visby. Några bortkomna Villaägare delade ut små kort om sin subersiva verksamhet. SEKO och Vårdförbundet hade mer skarpa budskap men det var inte trångt.

Nåja, det förändrade sig senare. Lars Ohly var först ut och när hans tal drog igång var det faktiskt riktigt mycket folk i parken. Mer än vanligt vilket så klart gläder ett fruset vänsterhjärta. Lasses tal kan ni läsa om någon annanstans men här kommer skandalen. Innan talet gick en facklig förbundsordförande fram till Lasse, tog honom i hand och önskade lycka till. Det var stort i sig men när du nu får veta att förbundsordföranden som vågade sig fram var Jan Karlsén så blir det roligt. Vem är Jan Karlsén? Kolla här.

Inga kommentarer: