lördag 13 juni 2009

Ledig helg

Äntligen, en ledig helg. Dom senaste veckorna har gått åt till valrörelse och gud vet vad. Denna helgen har jag inte en enda sak att göra och det känns sååå skönt. Som mellanålders ensamstående (singel) kvinna borde jag kanske utnyttja helgen till att hänga på stan, umgås med gamla vänner eller leta efter nya. Men nej, jag har verkligen bestämt mig. Som väl är hänger molnen tunga över staden och det är grått, grått, grått. Hela helgen ska jag stanna hemma. Jag ska inte passa en enda tid och jag ska inte göra något ansträngande alls. Nej jag ska bara njuta av lugnet.

Istället ska jag tillbringa hela dagen i köket. Igår var jag och storhandlade och idag ska jag laga sommarlovsmat. Det blir pizzabullar, paj, piroger, laxcanneloni, fetaost-spenatcanneloni, kycklingköttbullar, fiskburgare, falaffel och sen får vi se. Det blir sådant som man kan lägga i frysen och ta fram vid behov helt enkelt. Jag köpte mig lite vin också - med bubblor i, så blir matlagningen ännu roligare!

föresten, på tal om ingenting alls. Jag vet inte om du kommer ihåg att jag skrev om min odlingsiver för ett tag sedan. Nu har ju vädret inte varit särskilt balkongvänligt på sista tiden men det växer så det knakar ändå. Allt fick inte plats på bilden men här är några sorters chili och lite andra kryddor.


2 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Imponerande att du (indirekt) kallar matlagningen av alla de där rätterna för "inget ansträngande alls".

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag hade så trevligt så och nu har jag både frys och kyl full av mat. Det känns väldigt bra! Med juste musik och ett eller annat glas matlagningsvin så går det som en dans. Jag hann med 113 Olle Ljungström-låtar eller något i den stilen :-)