fredag 12 juni 2009

Rättvisans kvarnar

Igår hade jag ett telefonmeddelande på telefonsvararen efter ett möte. Det var en man som presenterade sig som polis från länskriminalen. Han inledde meddelandet med att säga att jag inte skulle bli orolig, "ingenting har hänt", men att jag gärna fick ringa upp honom. Självklart blev jag lite orolig ändå. När jag väl fick honom i luren visade det sig att det hela handlade om ett ärende från 2005.

År 2005 var jag och mina döttrar på badsemester i Bulgarien. Det var strax före eländet Sunny Beach slog till på riktigt och det blev ett fylleslag mer än semester. Hur som helst så var jag väldigt noggrann när jag var där när det handlade om bankomartkortet. Jag ville ju inte få det stulet eller så. Trots min noggrannhet så blev kortet skimmat, antagligen i en bankomat. En månad efter hemkomsten försvann hela lönen liiiite fortare än normalt, nämligen direkt.

Nu har det bulgariska polisen äntligen hittat bovarna. I en dator i Sofia dök mitt dåvarande kortnummer upp och därför ringde polisen mig för att höra om jag hade några anspråk och om jag kunde berätta lite mer. Kan inte påstå att minnesbilderna är glasklara om viken dag jag upptäckte att pengarna var borta och exakt vilken bankomat jag tog ut pengar i där men i alla fall. Polisen frågade om jag ville åka till Sofia för att agera målsägande. Jag är inte särskilt sugen att spendera tid i en bulgarisk domstol men om jag får en vecka på något juste ställe vid svarta havet på köpet ska jag definitivt fundera på det.

1 kommentar:

Klarabella sa...

Hihi, en vecka i Bulgarien hade inte suttit fel nej. Speciellt inte nu när Sverige har så himla dåligt väder!