onsdag 17 juni 2009

Än finns det tid

För ett par år sedan var jag på vintersemester i Marocko. Jag vet att Marocko är ett diktaturland som använder tortyr och occuperar Västsahara men det blev så i alla fall. När jag satt och funderade på midsommarkäk kom jag att tänka på den fantastiska inlagda fisk som vi fick i på en restaurang i Agadir. Så, här kommer ett recept som du hinner göra innan midsommarsillen ska serveras. Dock ska fisken helst ha varit fryst men du hittar frysta sillfiléer i välsorterade butikers frysdisk.

Here goes:

Boquerones

Skinna 500 gram sillfilé som varit fryst minst 3 dygn.
Blanda 2,5 dl citronsaft med 1,5 msk salt
Häll blandningen över sillen, täck med plast och ställ kallt i minst 6 timmar (tills filéerna är helt vita)
Sila av citronsaften och lägg filéerna på ett fat,
Blanda 3 msk olivolja, 2 finhackade vitlöksklyftor, bladpersilja och 2 msk grovmalen svartpeppar.
Stö blandningen över filéerna (det går så klart också bra att varva i burk)
Ställ blandningen kallt minst 3 timmar

Servera med hårt bröd, en öl och en liten nubbe!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter mumsens