söndag 10 juni 2012

Split vision

Sitter som vanligt och lyssnar på radion när det är söndag förmiddag. Det är lyxigt att dricka sitt kaffe i lugn och ro, bläddra i tidningen och kolla twitter och facebook och se vad som är på gång. Att sitta vid köksbordet och följa flödet och planera sin dag och fundera på hur en smartast packar för dagens aktiviteter, träning och storhandling. Om man hinner hem emellan och så fundera på kvällens fotboll.

Och när jag skriver detta inser jag att det är något fel. Hur gör man för att göra en sak i taget. Inser att jag missade massor av gårdagens fotboll trots att jag satt framför TV:n hela kvällen. Var ju tvungen att twittra om vad som hände på plan samtidigt. Samma nu, minst tre fönster öppna på datorn samtidigt och som sagt radion på.

Var tog förmågan att göra en sak i taget vägen? Är det så att det inte går att gå tillbaka när man väl öppnat den där luckan av split vision i hjärnan? Kanske är meningen att man ska använda fler vindlingar av hjärnan eller så är det bara så att en är på väg ut på en farlig väg. Fokus kanske behövs, eller så blir vi mer receptiva och öppna. Vi får se, om väggen eller vägen framåt kommer först.

Inga kommentarer: