fredag 8 juni 2012

Alla jobb är bra jobb?

Idag börjar sommarlovet för många ungdomar. Andra slutar helt enkelt skolan, förhoppningsvis med en full uppsättning betyg från Gymnasiet i fickan. En del tänker sig att dom ska jobba, andra vill plugga - dom flesta vill i alla fall bli vuxna och flytta hemifrån. Med tanke på hur bostadsmarknaden ser ut lär dom flesta få vänta på att flyttlasset kan gå.

Så det där med jobb då. Oavsett om det handlar om sommarjobb eller mer långsiktigt. Moderaterna har just nu en kampanj under rubriken "alla jobb räknas - även basistens". Tycker det är fantastiskt intressant att moderaterna ser även kulturjobb som viktiga jobb. Så har det inte alltid varit. Fast, jag vet ju också att man kampanjar på Sweden Rock varför jag läser in ett mått av populism i orden.

Läser samtidigt i DN idag att unga människor ratar försäljningsjobb. Att jobba med barn är mera poppis. En bit ner i artikeln står det att unga säljare tvingats jobba 10 timmars-pass utan grundlön, med ev provision. Hm, då får man fundera på vad det är de unga ratar. Jag tror att man ratar osäkra jobb där man inte ens är säker på att man får en krona när arbetsdagen är slut.

Så, nej - alla jobb är inte bra jobb. Trygga jobb med rättvis lön är bra jobb. Även för basister!

Inga kommentarer: