måndag 30 januari 2012

Vart går KD?

I helgen har KD haft riksting. Det verkar ha varit en frejdig tillställning. På middagsmenyn stod föga förvånade bland annat gubbröra. Försökte hålla lite koll på antalet manliga talare respektive kvinnliga. Det var svårt men nog var männen fler. Ska vara ärlig och säga att det var i princip bara partiledarpläderingarna som jag följde lite mer noggrant men i alla fall.

Hägglund vann alltså. Men vad vann han. Var tredje ombud valde hans motkandidat. I valet om förste vice ordförande var det ännu jämnare mellan falangerna. 150 mot 120 röster typ. Den ena falangen är mer moderat (i ordets betydelse) och den andra mer hårdför i kampen mot kvinnors frihet och alla människors fria val.

Hägglund måste nu balansera att vara en stadig partiordförande för hela partiet och att slänga åt falangen ett eller annat köttben. Risken är att som som kallar sig värdekonservativa annars drar vidare ännu längre höger ut till ett parti som använder just den beteckningen på sig själva. Dessutom måste moderaterna hjälpa till. Vad ska Reinfeldt ge KD som håller vågorna nere och som räddar KD kvar över spärren.

Svår balansgång som antagligen främst kommer att drabba minoriteter som redan har det ganska tufft. Vi får se hur det går med tvångssteriliseringarna. När det gäller insemination för ensamstående har jag litet hopp. Att familjen är så viktig, det gäller nämligen inte alla.

Inga kommentarer: