söndag 8 januari 2012

Nu är glada julen slut

Så var det dags igen. Julen och alla tomtar ska ner i källaren och så ska det damsugas, dammas, torkas golv och sedan njuta av att våren kommer med stormsteg. Lika härligt som jag tycker det är att trappa upp julfirandet lika härligt är det att packa ner alltihop. Granen är nedklippt och utslängd, det fixade jag redan i början på veckan. Härligt.

Igår var jag på Vänsterns kongress och kongressfest. Det var jättetrevligt och ett antal oväntade frågor dök upp. Dåligt timade frågor men ändå hedrande. För mig var ett av de viktigare besluten det som handlade om att Vänstern inte ska medverka till att införa anmälningsplikt för så kallade risksupportrar. Kan tyckas som en marginell fråga men så är det inte. Nej, det är en fråga om att hålla sig kvar på den rättspolitiska linje som man tidigare haft.

Känns lite dubbelt att inte vara där idag men jag ska istället titta på TV:n när Vänsterpartiets nya partiledare håller sitt första stora tal. Det är viktigt och lite spännande. Jag tror att han kan utmana och att han kommer att slå till med häpnad men, en liten brasklapp. Jonas är inte Jesus, det är viktigt att komma ihåg.

Till slut, idag fyller mannen som jag skulle lämna allt för år. 65 år. Men det är fortfarande sant, jag skulle lämna allt.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Pickwick i Malmö spelar Bowie-musik hela dagen och har ett speciellt Bowie-quiz i kväll.
http://sv-se.facebook.com/pages/Pickwick-Pub/128528223876108

Anonym sa...

Även jag gilla Bowie och har sett honom live på konsert. Mitt största minne är dock från VIP-logen i Solnahallen när Kraftwerk spelade där. Där satt tre personer: Jag, min son och David Bowie. Oförglömlig!