onsdag 9 november 2011

Nog nu!

Idag kokar mitt blod och min ilska sjuder på gränsen till risk för överhettning! Dagens nyhet i Dagens Nyheter är att riskkapitalbolagens vinster när det gäller äldreomsorg ökat med 4-5 gånger samtidigt som den medicinska kompetensen minskat inom omsorgen.

No shit Sherlock??? 

Bolagens syfte är att tjäna pengar och det gör man genom att minska personalkostnaderna, vad annars ska man dra in på? Jo, så kan man ju så klart smita från skatten också....

Svenska Dagbladet toppar med en annan nyhet. Riskkapitalbolagen som köpt upp apoteken tycker inte att deras vinst är tillräckligt hög. Trots att staten redan ökat sin subvention med 500 miljoner - alltså en halv miljard - vill bolagen ha mer. Svenskan berättar att den största delen av denna halva miljard antagligen redan hamnat direkt i de skatteparadis där bolagen sköter sina affärer.

Ekonomirecensenten Anders Borg har enligt artikeln kritiserat bolagen?!? Kritiserat? JA MEN GÖR NÅGOT ÅT DET DÅ!!!! Det är du som har makten.

Servicen blir sämre, kompetensen minskar, kostnaderna ökar... Men vi har ju ändå fått lite jobbskatteavdrag. På twitter undrade någon om man kan skicka sina skattepengar direkt till Jersey, då kan vi ju spara in på administration. Det känns som en relevant fråga. 

Alltså, när ska folk börja reagera på riktigt? 

2 kommentarer:

Mikael K sa...

Enligt Borg, i går på tv, kan inget göras förrän 2013.

Alla smutsiga detaljer sa...

eh, det var värst - och vad ska han göra då???