måndag 14 november 2011

#Mat140

Tänk så det kan bli ibland. Igår kväll skickade jag ett litet pepparkaksrecept till EU-minister Birgitta Olsson på Twitter. Det var ett tips i all välmening från en stressad kvinna till en annan. Lite vardagslyx helt enkelt.

Twitter är en offentlig plats. Tanken med en tweet är att många ska läsa och att ens tankar och idéer ska flyga vidare så det var så klart kul att Åsa Petersen, fd ledarskribent på Aftonbladet, svarade och tyckte det var ett piffigt recept. Skickade ytterligare ett till henne på samma tema.

Då slog det mig. Alla vi stressade kvinnor (och ibland män) som drivs till vansinne av vardagsmat och nyttighet. Om man kan skriva ett recept på twittervis, det vill säga med max 140 tecken, så kommer det att vara tillräckligt enkelt och gå tillräckligt fort för att alla kan klara det.

Slowfood i all ära, det är trevligt på söndagen, men om jag vill slippa halv eller helfabrikat på måndag och tisdag behöver jag hjälp.

Så, nu kör vi, ett expriment på 140 tecken. #mat140 ska innehålla recept på mat och snacks som ryms på max denna yta. Spännande att se om någon vill läsa, spännande att se om någon vill bidra. I skrivande stund finns det tre recept, två mat och ett för snask. Nedan publiceras ett exempel:

Strimla lövbiff, lök, svamp. Stek. Salt, svpeppar, 1 msk fransk senap. 2 dl creme fraiche, värm. Servera m ris eller pasta. 

Inga kommentarer: