fredag 11 november 2011

Att leva som man lär.

Var uppe med tuppen idag. Vaknade vid kvart över fem men fick ligga kvar tre kvart i mörkret och värmen. Det var skönt. Så upp, varm dusch, kaffe, macka och iväg. Första anhalt mammografi. Det var dags att fota tuttarna igen. Det kändes lite jobbigt faktiskt. Inte själva fotandet, även om det gör sjukt ont, men att vara på canceravdelningen. När jag gick in genom huvudentrén hade jag sällskap med en man som påminde om pappa i ålder och kroppshållning, det var nog snarare det.

Nåja, nu är det gjort och i väntan på provsvaret finns det massor av andra saker att fundera på. Den stora "skandalen" med vårdföretagen som är mer intresserade av vinst än av vård till exempel. Jag har sett det på nära håll om än inte personligen.

I min kommun har moderaterna styrt i ett år. Det var efter valet 2006. En av dom saker som hann med att göra var att upphandla äldreomsorgen på ett av våra boenden. Detta är en av orsakerna till att min kommun får sämst betyg av alla kommuner i landet när det gäller äldreomsorg. Caremas vårdavdelningar har inte något vidare rykte, det ska gudarna veta.

Nåja, det fina med upphandlingar är ju att dom faktiskt tar slut. Kontraktet upphör efter några år och då har kommunen ett nytt val. Att driva verksamheten i egen regi eller att fortsätta skyffla pengar till riskkapitalbolag. Nu är det sossarna som har makten tillsammans med mp, c och kd i kommunen så vad gör dom i detta läget? Jo, dom utgjuter sig i sociala medier om den "stora skandalen" och samtidigt upphandlar dom samma avdelningar på nytt.

Jodå, det gäller att leva som man lär!

Inga kommentarer: