söndag 24 oktober 2010

Höst

För många innebär hösten deppighet och tristess. För mig är det inte så. Förutom det uppenbara att man inte behöver se skiten i hörnorna lika bra när solen inte lyser in så innebär hösten andra smaker, krav och aktiviteter

Plötsligt blev jag sugen på att baka bröd igen. Knäcke och mjukt som jag inte gjort på hela sommaren. Långkok, musslor och mörkt öl. Det är dags att planera inför jul, klappar och praliner. Eftersom jag en kronisk inflammation i armarna får jag inte sticka stora saker men det gör inget för det är mycket roligare att sticka små saker. Det är dags för mössor och handledsvärmare igen. En eller annan halsduk också kanske.

Ska man nu ta fram något negativt med hösten så är det väl att fotbollssäsongen är över. Det var lite sprallig stämning på Söderstadion igår. Folk var nästan lite fnissiga på läktaren. Eller, det kanske bara var jag. Lite småbakis och omgiven av trevligt folk. Som Bajare är man ju luttrad men förlusten i 92:a minuten sved faktiskt Nåja, nu laddar vi för bandy och handboll men hockey - där går min gräns.

Och föresten, vi ses ju igen - på onsdag!

2 kommentarer:

Mikael K sa...

Bandana kanske också är något?

Alla smutsiga detaljer sa...

Man kan väl inte sticka en bandana?