torsdag 23 april 2009

Sprickor i fasaden

Det är spännande nu med politiken. Det räcker att man skrapar lite på fasaden så upptäcker man plötsligt sprickor både här och där. I början av alliansregeringens styre så får man väl ändå erkänna att de höll fasaden uppe. De arbetade i enighet och mot sitt mål. Nu ser det annorlunda ut. Bara de senaste dagarna...

Johan Persson i folkpartiet presenterade igår sitt partis hårdare tag mot ungdomar. Barn som fyllt 12 ska kunna dömas i domstol. Samtidigt föreslår Beatrice Ask (justitieminister om du undrar) att man ska höja maxstraffet för unga till 18 år. Det är en tävling i hårdare tag där Johan nog gärna skulle ta över Beatrice jobb. Jag vet att centerns Fredrik Federly tog tillbaka sitt krav att ge mer utrymme till småpartierna men lite blod kan nog vädras. Kd kraxar i bakgrunden om kärnfamiljen och folkpartiet svarar med att familjen ska kunna bli betalningsansvarig om ett barn begår ett brott.

Odell han förbjuder bonusar i AP-fonderna och vädjar till näringslivet om återhållsamhet. Ja, det är väl bra kan jag tycka. Då blir Hamilton (fp) arg och säger att nu är vi nära socialismen. Fölster från svenskt näringsliv säger att Borg är den bästa finansminister som sossarna haft. Schlingman ger grönt ljus till moderatkommuner att höja skatten, då blir muf arga.

Ja, det är en blågrön sörja, nästan som dom där algerna som vi brukar tampas med om sommaren.

2 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Blågrön sörja kanske kan bli ett lika etablerat uttryck som rödgrön röra?

Alla smutsiga detaljer sa...

Eller hur! Kom ihåg var du såg det först :-)