måndag 20 april 2009

Å de e Haaaamarbyy

Idag är det derby på riktigt. Bajen mot DIF. Jag är så klart nervös men det ska man väl vara. Jag gillar derbydagar, jag brukar cykla förbi Mordor (Råsunda) på väg till jobbet för att få den där kittlingen i magen redan på morgonen. (Idag tog jag dock tunnelbanan eftersom jag är lite sönderslagen. Jag crashade med cykeln igår (igen), handbromsen låste sig så jag slog en liten volt).

När jag går på derbyn är jag aldrig rädd och jag klär mig som en så kallad julgran, det vill säga halsduk och tröja med tydliga klubbmärken. Det gör inte alla. Dom som vill slåss, dom som kallas huliganer, klär sig på helt annat sätt. Det kan kanske vara bra att veta.

I förra veckan spelade Bajen match i Helsingborg samtidigt som MFF besökte Stockholm. Bra tillfälle att göra av med lite testrosteron. Dom som vi kallar huliganer stötte på varandra i Jönköping och "gjorde upp". Galningar! Igår fick MFF chansen igen. Då möttes AIK- och MFF-"fans" i Skillingaryd av samma anledning. Vafalls? Vad är det med folk? En sak är i alla fall säker, den så kallade huliganlagen lär inte hjälpa.

Ikväll går jag på fotboll med en förening som kallar sig Huliganpäron. Bajen och DIF bjuder. Nu har jag inga "riskbarn" själv men jag lever efter devisen, alla ungar är mina ungar. Hoppas ingen behöver råka illa ut i kväll och hoppas Bajen spöar skiten ur DIF, det har hänt förr....

2 kommentarer:

maari sa...

ooj ramlade du :o
bruukar du ha hjäälm när du åker ? (:

Alla smutsiga detaljer sa...

Självklart!