tisdag 29 juli 2008

Inkognito i Blåsut

Igår var jag på mitt lokala hak och kollade på fotboll. Jag bor som du vet bakom fiendens linje varför första halvlek av Bajen-matchen fick avnjutas via radio på uteserveringen. På tv var det där gul-svarta laget i fokus. (Tyvärr vek Jungs Chile ner sig i slutminutern...). Där ute i friska luften att satt också ett gäng damer och friskade upp sig med en öl eller två eller tre. Min krog är som de flesta andra förortshak, ganska trevligt folk men de flesta som hänger där tittar lite för djupt i bägaren lite för ofta.

Nå, när andra halvlek stod på tapeten gick de flesta in - i alla fall vi som kommit för fotbollen. De damer som friskat upp sig på uteserveringen var inte där av sportsliga skäl så de flesta skingrades ganska snart. Inte alla dock.

I går kväll bevittnade jag en av de brutalaste raggningar jag någonsin sett. "Alltså, jag är här-du är där, ska vi gå hem och ha sex?" är ett försök till sammanfattning. Ja, varför inte. Varför ska man krångla till det så himla mycket. Kudos till dig som försöker. Nu var det dock så att objektet i fråga var väldigt intresserad av fotbollsmatchen och mindre intresserad av damen i fråga. Det blev lite pinsamt när hon mitt i lokalen inför öppen ridå försökte hångla upp sitt utsedda objekt mot hans vilja. I dag blir det ännu mer pinsamt eftersom de bägge och alla vi som satt runt om kring bor i samma kvarter och ser varandra varje dag. Kanske gick dom tillslut hem tillsammans - vad vet jag. Kanske bevittnade jag bara ett mönster men det var fler än jag som vred på sig i sekundärskam.

Ok, då kan man fundera på; var det lite extra pinsamt för att det var hon som var lite rå och raggade på honom? Hade vi reagerat på samma sätt om det var han som var lite full och slemmig?

Hur som helst har jag ett tips. Ska du ut och ragga på det lite mer "ärliga" sättet? Välj inte din egen kvarterskrog utan kanske ett hak lite längre bort. Det är mindre risk för pinsameter. Prova med att att vara inkognito i - ska vi säga - Blåsut eller något annat ställe på lagom avstånd.

PS, matchen (fotbollsmatchen alltså, den andra vet jag inget om) slutade 1-1, Petters mål var jäävligt snyggt och Bajen var värda tre poäng!

10 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Blåsut är ett härligt namn.
Kanhända kan det som hände ha att göra med vad jag hittade om Blåsut på Wikipedia:
"Området är informellt och har inga fastställda gränser."
Snart får ni väl chansen att tvåla till Jungs Chile. :-)

Alla smutsiga detaljer sa...

Jo, nu var ju inte Blåsut platsen för gårdagens drama. Det är snarare dit jag åker när jag vill vara inkognito;-)) men ändå. Faktum är att det nog är vid Blåsut jag kliver av t-banan på måndag påväg till Söderstadion för att se Bajen just tvåla till Jungs Chile.

Sånger från nedre botten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sånger från nedre botten sa...

När jag som barn satt på bussen ut till Skrubba blåste jag alltid ut när busschauffören sa Blåsut. Vad skulle jag annars ha gjort?

Alla smutsiga detaljer sa...

F´låt, matchen mot Jungs är ju på söndag..
Sånger, som barn fanns det så klart inget annat att göra än att lyda busschaffisen, som vuxen kan man som sagt vara inkognito och hitta på en massa andra saker.

Cliff Hanger sa...

Tyvärr är det nog så att det känns extra pinsamt för en kvinna att få nobben, med tanke på hur vårt samhälle ser ut och könsrollerna you know.

Själv befinner jag mig i skrivande stund i Västergötland och fick följa matchen i efterhand via Aftonbladets direktrapportering (låter lite konstigt, men den låg kvar på nätet efter matchen). Nästa gång blir det exotiskt: Hammarby-Ljungskile ska avnjutas på Pizzeria Bellamare i Ljungskile!

Mikael K sa...

Låter som om du är inne på samma linje som jag: att de gulsvarta har något freudianskt över sig, när de gnager och håller på. Råttmannen är ju ett av de mest kända "fallen".

Alla smutsiga detaljer sa...

Cliff, jag tror du har rätt. Slow, jag fattar ingenting..

Mikael K sa...

Gnaget blev gnagare som blev en råtta
Jungs Chile fick stryk. Jag tog fasta på Jung, som när det begav sig hamnade i polemik med Freud, som skrev boken ”Råttmannen” baserad på ett verkligt fall.
Resten är psykologi. Eller en tåfjutt, kanske, ditt inlägg handlade ju om bollar.

Alla smutsiga detaljer sa...

Aha, tack Slow :-)