fredag 6 januari 2017

Last christmas

Förra julen, 2015, var den första familjen skulle fira efter försäljningen av mitt barndomshem. Dags för nya traditioner. Självklart skulle vi fira tillsammans men eftersom det skulle bli lite trångt i mammas lägenhet beslöt vi att döttrarna skulle få sova på hotell. Lite skojigt eftersom hotellet i fråga faktiskt är den byggnad där jag gick i lekis, nu omgjord till hotell. Hotellet i fråga byggdes om till just hotell i mitten av 1990-talet av en familj som kommit till Sverige under flyktingkatastrofen/vågen från forna Jugoslavien.

Nåväl, väl framme i stan skulle döttrarna installeras på hotellet. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Hotellet var ett av alla hotell, semesteranläggningar, campingar etc runt om i Sverige som gjorts om till flyktingförläggning. Alltså, alla rum förutom tre som tidigt varit bokade av julgäster var belagda med nyanlända flyktingar. Nåja, de hade sparat rum åt oss så det gick ju an ändå. Dock en speciell upplevelse att dela julfrukost med flyktingar, speciell och fin och lärorik.

Visst ser det trevligt ut.
I år var vi tillbaka på samma hotell. Det blev en rejäl vinst för ägarna som används till att investera i hotellet. Hotellet är tiptop-renoverat. Inte bara lite på ytan utan verkligen renoverat. Från okej men mörkt och lite daterat till ljust och väldigt skandinaviskt - rent av lite lyxigt. Hotellet ägs nu av sonen till familjen som kom som flyktingar från Jugoslavien. Föräldrarna som tog chansen att ge tillbaka (mammans uttryck) genom att öppna sitt hotell för flyktingmottagande har gått i pension och min hemstad har fått ett riktigt fint hotell. Man skulle kunna kalla det winwin.Inga kommentarer: