torsdag 29 november 2012

Låt tornet falla

De senaste veckorna har avslöjande på avslöjande skakat SD. Det har som vi alla sett handlat om företrädare på hög nivå som uttalat sig rasistiskt och sexistiskt och betett sig allmänt illa. Det tog ett bra tag och krävde påpekanden innan media faktiskt tog upp det som var riktigt viktigt i skandalen. Det riktigt viktiga var nämligen att Sverigedemokraterna inte bara var lite allmänt fyllerasistiska utan faktiskt tog sig rätten att bestämma vem som var svensk nog i deras ögon.

När media väl hakade på denna fråga hade anhängarna till SD sedan länge slutat lyssna. "Äh va fan, alla har väl slängt ur sig ett jävla fitta/hora/blatte/svartskalle på fyllan". "Typiskt PK-media att hålla på med sånt där, vi är inte rasister - vi pratar om integration och....".

Nej stopp där!

SD pratar inte om integration. SD är inte ett tolerant parti. SD är inte ett parti som vill alla väl och bara säger som det är. SD är ett parti som för en rasistisk politik. Att deras företrädare är lite sexistiska eller rasistiska på fyllan är självklart inget som skrämmer bort folk som är just lite sexistiska och rasistiska (på fyllan). Men, om granskningen istället handlar om vad de verkligen säger så kanske.

Och för den delen, om du som läser det här och hängt med ett tag ska vara riktigt ärlig så vet du. Herregud, i våras fick jag försvara mig med hull och hår för att jag tyckte man skulle sluta skrika hora och sjunga sexistiska ramsor på fotbollsläktaren. Försvara mig från folk som är antirasister. Vad är skillnaden mot att en sverigedemokrat säger "lilla horan" på fyllan? Vad får er att tro att människor ska sluta rösta på SD för att deras företrädare är "som folk är mest"?

Ja, de flesta kanske inte går runt med järnrör på stan eller för den delen sitter de flesta inte i riksdagen. Och ja, jag tycker man kan ställa högre krav på vissa men jag blir inte FÖRVÅNAD.

Vi är inte bättre än så här.

Om media nu riktar sökljuset mot att granska SDs politik så kanske. Om media faktiskt sätter ljuset på varför segregationen ökar, inte bara att den ökar så kanske. Om vi ser mönstren och sopar framför egen dörr så kanske. Om vi säger ifrån, om vi verkligen orkar ta fighten mot sexismen, rasismen, homofobin så kanske. Men, det går inte att välja sina strider. Vi måste ta alla. Då kan vi vinna.

Kanske!

2 kommentarer:

Anonym sa...

"om vi verkligen orkar ta fighten mot sexismen, rasismen, homofobi"

Sexism : Du som inte gillar feminism

Rasism: Du som vill ha en mer begränsad invandring

Homofobi: Du som inte tycker att heterosexualitet och homosexualitet är likvärdigt

Då är jag väl det då.
Sexistisk, rasistisk och homofob.

Alla smutsiga detaljer sa...

Tråkigt att höra, själv tror jag på mångfald, solidaritet och alla människors lika värde.