fredag 2 december 2011

Spotta i nävarna och räta på ryggen - ett upprop till alla sossar

Detta är ett upprop till alla sossar jag känner och inte känner. Spotta i nävarna och räta på ryggen nu, det räcker med hukande och velighet. Vi har inte råd med det här lallandet i vårt land längre. De borgerliga är på väg att slänga allt vi byggt över bord och klasssamhället som ni och vi försökt förhindra växa sig allt för starkt är på väg att ta över.

Den kamp som era och mina företrädare stått för och som givit oss reformer som semester, förskola, likvärdig skola, äldreomsorg och vad vet jag får inte vara bortkastad. Ni måste rannsaka er själva och sätta klackarna i backen. Det är inte okej att man gör marknad av välfärden. Ni vet det så gör något åt det.

Det finns ingen "enda vägens politik". Om ni hjälper till att förklara kommer folk att fatta att valfrihet inte är detsamma som att välja på en marknad. Valfrihet är när välfärden fungerar och vi har frihet att njuta den. Ens frihet bygger på allas frihet. Om klassamhället, den ojämlika vården och skolan och massarbetslösheten får breda ut sig ytterligare har vi snart bara frihet för ett fåtal och då kan ni stå där och prata om er valfrihet på er marknad.

Nej, ta ett djupt andertag nu sossar. Vi behöver ett starkt sosseparti. Vi behöver en riktigt stark vänster som drar er i rockärmen. Välfärden behöver det. Miljön behöver det. Jämställdheten behöver det. Och inte minst, friheten behöver det!

Inga kommentarer: