onsdag 20 juli 2011

Enfald

Befinner mig i barndomshemmet i Blekinge. Det är vilsamt och skönt. Igår blev det både ett och två dopp i havet och dessutom lite grill och vin på kvällen. Trevligt. Dessutom har jag fyllt bilen med tvätt så jag tvättar och tvättar. Varför? Jo för att tvätt som fått torka ute i sol och vind doftar så härligt.

Nåja, till morgonkaffet läser jag morgontidningen. I mitt barndomshem läser vi (föga förvånande) den röda lokaltidningen Sydöstran. Grannen läser den blå BLT och eftersom dom är på semester tar mamma in deras post och tidningar hela veckan. Så, för att få en allsidig bild av vad som händer bläddrar jag så klart även i den.

Men det visar sig snart att det är slöseri med tid. Mest tydligt blir det när jag kommer till sporten, att redaktionerna numera är en och densamma. Samma bild, samma text, samma byline - ja samma artikel berättar att Mjällby ska få en ny anfallare inom kort. Tittar vidare och ser att det finns massor av gemensamma artiklar av olika slag.

Jag tycker det är lurendrejeri. Slå ihop tidningarna och säg vad det är vi köper. En geggamoja utan något politiskt ansvar. Må så vara att ledarredaktionerna är skilda åt men räcker det verkligen? Kanske är det därför det ser ut som det gör i politiken. Det är liksom ingen skillnad om du säger dig vara röd eller blå, det är bara mittengegga av alltihop och ingen granskning pågår.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Det är den bistra verkligheten i tidningsbranschen. Små tidningar som Sydöstran skulle inte längre kunna överleva om inte den stora och rikare BLT stöttat ekonomiskt. Att ge ut tidningar i dag är bissniss och inget annat. Ingen lönsamhet, ingen tidning.
Men kolla här en artikel om Blekinge i Sydsvenskan skriven av en annan Blekingefödd tjej:
http://www.sydsvenskan.se/resor/article1513993/Sott-och-salt-i-salig-blandning.html

Alla smutsiga detaljer sa...

väldigt fint!