måndag 13 augusti 2012

Chockvågor

Chockvågor skulle man kunna kalla det jag varit utsatt för idag men egentligen heter det ju stötvågsbehandling. Alltså, jag har ju som du vet sedan länge haft ont i fötter och hälsenor och nu har jag äntligen bestämt mig för att göra något åt det. Så, tänk dig att någon slår dig hundratals gånger med en rund hammare under foten. Mest där det gör som mest ont. När det är klart så börjar behandlaren istället banka med samma frekvens (men lite mindre intensitet) på hälsenorna.

Alltså, tro mig - stötvågsbehandling gör sjukt ont. Det håller inte på så länge, men jäääävlar. Jag använder ofta måttet "jag har ju fött barn" när jag ska stå ut med smärta. Det här var kanske inte lika intensivt men oj.

Efter behandlingen ska man inte gå eller röra sig så mycket, max tio minuter i taget, de första 24 timmarna. Det är svårt. Att vara stilla är inte riktigt min grej.

Nåja, två behandlingar kvar sedan ska jag alltså i prinip vara smärtfri. Smärtfri. Ett ord jag inte funderat på i samband med mina fötter/hälsenor på bra länge. Just nu känns det inte så. Det gör ont till och med i huvudet men det är som det ska. Har blivit förvarnad om att det till och med kan göra mer ont i morgon och dagen därpå men sedan ska det minska. Härligt.


Inga kommentarer: